Očista kamenů

V tomhle článku se chci věnovat jen a jen očistě kamenů protože je to velice důležitá část.
Ihned jakmile si pořídíme nový kámen tak by jsme jej měli pečlivě očistit, jelikož nevíme zda jej před námi někdo vlastnil. Nevíme pro jaké účely byl využívám ani v jakém prostředí se pohyboval. A proto první očista by měla být velice důkladná.
Dále provádíme očistu po každé nějaké větší manipulaci s kamenem. Takže můžeme tomu rozumět tak, že nám kámen pomáhal v nemoci nebo při pobytu na nějakém destruktivním místě. Také můžete nosit kameny ve formě šperků a i ty je potřeba jednou za čas očistit. 

Tím, že budete provádět očistu svých kamenů tak jim prokazujete velkou laskavost a kameny s vámi budou lépe spolupracovat.

Na internetu určitě najdete mnoho způsobů jak provádět očistu. Já bych vás ráda seznámila s tým jak to nejraději dělám já. Možná to pro někoho nebudou žádné novinky a možná také ano. Tyhle způsoby mám osvědčené a využívám je několik let.


VODA
Určitě jako první zde uvedu očistu vodou a to protože ji nejvíce využívám a je nejvíce efektivní !
Ovšem pozor na kameny kterým voda vadí a to z nejběžnějších co máte doma by to mohly být - surový Malachit, Selenit, Pouštní Růže,.. Většinou se dá lehko poznat podle povrchu zda je pro váš kámen vhodná voda a nebo raději ne.
Zdroj vody. Abych pravdu řekla tak nemám ráda omývání kamenů pod kohoutkem. Nepřijde mě to pro ně moc vhodné, chlorovaná voda a prostě to, že vaše kamínky které pocházejí z přírody dále na nějakou dobu do umyvadla mě přijde jako strašně nedůstojná věc. :D Takže tohle dělám ve vážně nutných případech kdy kámen potřebuji rychle očistit. Pokud omýváme hrot tak musí směřovat do odpadního kanálku takže vlastně by měl stát na špičce. Můžeme jej tak držet ale možná by vám upadla ruka tak je lepší jej položit a nasměrovat kohoutek aby hezky dopadávala voda na konec krystalu kde hrot není! Tohle by jsme měli provádět tak nejméně 10 minut. Stačí malý proud vody. A hlavně musí být studená.
Ale co mám úplně nejraději? Potok. Musí být samozřejmě čistý a musí být v přírodě. Takže je nejlepší si udělat procházku do lesa naložit kamínky do potůčku a chvilku si tam posedět. Nebo pokud si troufáte tak najít nějaké méně dostupné místo a kamíny tam nechat bez dozoru. Libovolně dlouho zase minimálně 10 minut. Hroty by měli být natočené po směru proudu.

Za každého počasí! :D 


SŮL
Tuhle metodu využívám především když se nedostanu k potoku a když nepotřebuji mít kámen hned a co nejrychleji očištěn. Můžeme kámen položit do solného roztoku a nechat ho tam přes noc. Nejlepší je tahle metoda pro Křištály, jelikož jim neublíží. Sůl může poškodit povrch Vltavínů tak pozor na to. A pokud máte doma hodně soly, tak je ideální položit kámen do misky a zasypat ho solí tak, že není vidět. Kupuji si sůl vyhrazenou jen na očistu kamenů a to mořskou. Zase necháváme kámen přes noc odležet. 

PLAMENY A VYKUŘOVÁNÍ
Tohle je docela rychlá metoda očisty kamenů ale mám takové zkušenosti, že očista není dost důkladná a proto ji moc často neprovádím. Také nám hrozí hezké popáleniny.
Vykuřování - kamínky si rozmístíme třeba na oltář nebo na stůl. Vykuřovací směsí nad nimi několik minut kroužíme a představujeme si jak se kameny zbavují destruktivní energie.
Plameny - nad plamenem svíčky kroužíme s kamenem, také nejlépe několik minut a představujeme si jak se zbavuje destruktivní energie. 
Kámen můžeme také nechat vedle svíčky, nebo aromalampy odpočívat ale nezaručí nám to moc dobrou očistu.



Tohle byli způsoby které používám. Je jich mnoho a můžeme si určit sami co nám a našim kamenům bude nejlépe vyhovovat. Dobré je také očisty kombinovat. 
Ještě mám velice důležitý poznatek. Pokud váš kámen přišel do styku s vysoce destruktivní energií a pocítíte to na něm, tak je nejlepší jej na několik dní zakopat do země. Ideální je půda které se ještě nikdo před vámi nedotkl.

Mnozí také můžete mít otázku "Jak poznám, že je kámen čistý?". To prostě vycítíte, když chytnete kámen do ruky ucítíte jak na vás působí a zda očista proběhla správně bude kámen zářit krásnou konstruktivní energií. :)

Siren

Komentáře

  1. Já vždycky právě čistila pod kohoutkovou vodou, je pravda, že ten chlor sama ani nepiju (nechávám tu vodu odstát), ale odstátá voda z lahve by mi asi tak dlouho netekla. :D Jinak jsme ještě nechávali kameny v mističce přes noc... Přístup k potůčku takhle uprostřed města bohužel nemám.
    Z té soli bych upřímně měla trochu strach, to asi zkoušet nebudu... a to vykuřování, ehm. :D
    Ale nezmínila jsi ještě jednu důležitou část po očistě - nabíjení! :D Ale předpokládám, že asi plánuješ napsat o tom článek zvlášt. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také právě chlor nepiju :D máme konvici s filtrem. Jinak jsem také z města a k tomu vážně čistému potůčku tak to mám no jak se to vezme, kousek cesty to je. :D Takže tam vždy raději jedu na kole a jsem tam hnedka.
      Z té sole mít strach nemusíš :D, jen je potřeba si zjistit zda to nebude kameni vadit. Hodně lidí má Křištál a ten snese všechno.
      Ano k tomu se také dostaneme je to takové složitější. Jelikož já se tomu věnuji docela dost do hloubky a nechci mít takové články jak se dají najít všude na internetu a mnohdy jsou špatně. :)

      Vymazat
    2. Takovou vymoženost zatím nemám ale je to v plánu. :D Zatím po staru všechno necháváme odstát... (dokonce i přítel už přešel na odstátou vodu, přestože mu vždy chutnala jen ta čerstvá a odstátá byla "jen pro zvířata" :D)
      Já sice taky dost chodím se psem k různým vodám, ale z řeky bych ty kameny už asi nedostala, v jezeře nebo rybníku ta voda spíš stojí, takže... hm, to je hrozné, fakt nevím o žádném potůčku! Musím udělat nějaký průzkum okolí. :D Navnadila jsi mě :D
      Já jsem Sodalitová, tomu by to nevadilo? :D Měla jsem asi šest sedm dalších druhů kamenů... všechny jsem je kupovala naráz asi rok a půl zpátky a všechny mi postupem času zmizely! To je asi úděl toho, když je nosíš u sebe... :D

      Vymazat
  2. Díky za super články :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jelikož nic moc o kamenech nevím, tak tyhle články si od Tebe moc ráda čtu:-).

    Děkuji za Tip, až si nějaký pořídím, určitě ho vyzkouším! :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že si to čtou i lidé co se kamenům nějak zvláště nevěnují a baví je to! :)

      Vymazat
  4. Do tvojho blogu som sa zamilovala! Milujem kryštály a tá téma! Vynikajúce témy, viem, že sem budem rada chodiť sledovať, či si niečo nepridala :) Ja obvykle čistím vodou (dám ich do sprchy a chvíľu oplachujem) a nabíjam buď počas splnu alebo slnkom, ak im to vyhovuje :)
    Veronika
    https://veael.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc a moc ráda ! :) To vždy tak potěší když zjistím, že ostatní mají taky takové věci rádi a baví je to číst.
      To je super. :) Já vystavuji kamínky hlavně na úplněk ale i na slunce. Záleží podle kamene a také o tom vyjde dřív nebo později článek.
      Děkuji za milý komentář :).

      Vymazat
  5. Čištění kamínků v soli je pro mě novinkou! Píšu si a vyzkouším! Sama používám právě tekoucí vodu (jen z kohoutku, protože po ruce není zrovna nic lepšího a Berounka má do potůčku bohužel daleko :-)
    Jo a ještě amuletům po očištění dopřávám poležení na sluníčku, nebo pod měsíčním světlem. Pak z nich síla úplně sálá! :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sůl je hodně fajn akorát prostě člověk musí koupit ten pytlík a pak tu sůl nasypanou na kamínku vysypat do koše protože je nasátá vším negativním třeba.
      Jo nabíjení na sluníčku a měsíčku , to samozřejmě také provozuji a už se chystá článek takový kratší :).

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moqui Marbles - živoucí kameny

Jak se chránit před destruktivní energií a entitami

Orákulum Vizí