Kde sehnat ten správný kámen?

Jelikož mnoho z vás zajímá kde pořád nakupuji kameny. Tak bych se s vámi chtěla o to trochu podělit a poukázat na to kde nakupovat a na co si dát pozor.


Víte hodně záleží na tom co chcete. Takže je to pro mě takové obtížné napsat to nějak obecně. Znám kameny a také znám kde který mám shánět. Některé ani v ČR neseženu ani po internetu tak musím hledat v zahraničních internetových burzách kamenů a tak dále. To záleží ovšem podle toho typu. Je někdo jako třeba já kdo chce za každou cenu prostě tam ten i když jsou naleziště prázdná a kámen skoro vůbec není :D. Ale divili by jste se a i to seženu, pak píšu komu jde a sháním. 
Jak už jistě víte tak ceny jsou mnohdy vysoké a proto je super vědět za kolik který kámen je a jakou má hodnotu aby jste nekoupili zbytečně drahý. Také je fajn se vyznat v kvalitě kamenů. Pokud nepotřebujete nutně šperkařské kameny k výbrusům tak ty ceny nejsou tak šílené. :)

Kde tedy nakupuji? 

Internet - Samozřejmě, že nejvíce věcí vždy najdete na internetu. Musíte mít dobré oko a nekoupit zajíce v pytlu. Naturshop je velice fajn obchod a mají velký výběr kamenů ale některé jsou zbytečně drahé, Křištály tam seženete pěkné a nebroušené a hlavně z Madakaskaru. Obchůdek Kamenný Vesmír mívá krásné a zajímavé kameny kde třeba jinde ani neseženete a za velmi dobré ceny. Ale jistě e-shopů je mnoho a mnoho. Risk je to, že si kámen neosaháte osobně. I když já už mám oko na to který kámen bude silný a který ne, to prostě poznáte když se věnujete tak dlouho kamenům ale i já se mohu mýlit :). Ráda bych vám sem šupla ají nějaké zahraniční stránky kde toho hodně najdete a to třeba Etsy a takhle stránka není jen o kamenech, prodává tam mnoho prodejců cokoliv ale kamenů je tam vážně mnoho. Hlavně když hledáte třeba Křištál právě. Pokud chcete něco trochu většího tak třeba Geo aukce mají tam ají odborníky na posouzení pravosti kamenů takže se vám nemůže skoro vůbec stát, že koupíte syntetiku. Na ebay moc nenakupuji kameny ale samozřejmě od tam něco málo také mám.
Burzy - Burzy minerálů probíhají po celém Česku já jezdím na tu do Brna která bývá 2x do roka a mě tam můžete vidět pokaždé. Nakoupíte tam kameny za skvělé ceny a neprodávají tam jen Češi! Vždy je tam okolo 200 prodejců což je vážně paráda. 
Také zde musím zmínit, že jsem v různých Geo skupinách které si dělají malé aukce mezi svými členy a tak právě přicházím k mnohdy nejlepším úlovkům za skvělé ceny. Našla jsem si tam mnoho ochotných a hodných lidí kteří když jim napíšete co potřebujete tak vám to seženou a nebo už to mají protože hodně cestují. Když projevíte o nějaký kámen zájem hned se na vás navalí nabídky. Takže když něco potřebuji tak si jednoduše o to napíšu.
Už jsem tu zmínila internetové stránky ale ještě bych ráda zmínila samostatně Aukro které určitě každý z vás zná. Tak kolikrát vykoukne taková vzácnost, že se nestačíte divit. Navíc tam můžete vyhrát kameny za vážně super ceny. Já Aukro sleduji pořád a když něco tak prostě přihazuji :) a nebo je tam kup ted.  Takže vážně mnoho kamenů mám z Aukra, prodávají tam lidi z Geo klubů kteří cestují po světě a sbírají kameny a pak je u nás prodávají ve velkém.



Chtěla bych říct, že mám na hledání kamenů a krásných kousků opravdu štěstí. Někdy mě skoro crnknou do nosu a prostě vím, že bude můj :D. Když si něco usmyslím tak to dostanu. Skoro všude kde jsem prvně tak na mě vykoukne nakonec nějaký obchůdek nějakého prodejce s minerály a já tam něco krásného najdu. Ale mnohdy jsou kamenné obchody předražené, proto jsou lepší takové ty nenápadné bez reklamy.

A nejlepší jsou obchody které nejsou moc zaměřené na esoteriku, většinou z vás vytáhnou hodně peněz na něčem co by jste sehnali o několik stovek levnější.

Snad vám článek k něčemu byl :). Nejlepší je řídit se pravidlem "Kdo hledá najde". Ale není nad to mít známosti a hodné lidi kolem sebe kteří vám pomůžou. 

Kdyby jste si s něčím nevěděli rady nebo hledali konkrétní kámen a druh něčeho tak se nebojte na mě obrátit a pokud to bude v mích silách tak vám pomohu. 

Siren
saskiegaga@seznam.cz


Komentáře

  1. Mě třeba nikdy nenapadlo kupovat kameny na Aukru - bála bych se, že mě právě někdo napálí, poněvadž se v nich moc nevyznám. Spíš dávám přednost tomu, že si kamínkový amulet pořídím na nějakém speciálním místě a spojím ho se vzpomínkou na super dovolenou, nebo tak :-) Jo a momentálně mám utkvělou představu, že nutně potřebuju náramek ze zeleného avanturínu. Teď už jen čekám, až mi někde padne do oka :-))
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To Aukro je pro některé asi taky risk. Já vždy mé rodině říkám, že když budou něco chtít nebo se jim bude něco líbit at mě to ukáží a já to "zkontroluju" :D.
      Takové ty kamínky s příběhem sou nejlepší, vždy na dovolených si odvážím nějaký :).
      Však on se určitě ukáže, já mám moc ráda zelenou takže mě by se hodil každý zelený kámen a šperk :D.

      Vymazat
  2. Moc pěkný článek. :) Teď bych potřebovala nutně nějaký pěkný, neopracovaný sodalit, protože můj mi někam zmizel a připadám si bez něj jako bez končetiny. :D a právě jsem přemýšlela, odkud. Kdybys o nějakém konkrétním věděla, byla bych ti vděčná! Ani jsem nevěděla, že jsou geoburzy, snad se konají nějaké i víc u ostravska...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moqui Marbles - živoucí kameny

Jak se chránit před destruktivní energií a entitami

Orákulum Vizí