Tetování v dnešní době

Jak už naznačuje název článku, dnes bych ráda poukázala na tetování co se týká dnešní doby.

Dříve tetování neměl jen tak někdo, měli jej piráti, indiáni ale také třeba kriminálníci jak takovým lidem s oblibou říkají babičky. Vědělo se, že když má někdo tetování tak byl určitě zavřenej v lochu! A víte co? Co když to byl bývalý pirát ? Nebo indián? A nebo, co když se mu tohle zdobení těla prostě jen líbí a něco to pro něj znamená tak si něco nechal vytetovat?

Proč o tomhle píši? Sama mám tetování a mám jich zatím 6.  Nechávám si ale tetovat pouze to co pro mě má nějaký význam a ne hned něco co se mi zalíbí jako třeba rozfoukaná pampeliška nebo tak něco. Takové tetování si s oblibou nechávají tetovat mladé slečny prostě aby něco měli. Co dnes nechápu co na té pampelišce třeba mají, viděla jsem strašně moc dívek co to mělo vytetované. Tak takhle to u mě nefunguje, tetování pro mě má hluboký význam a hned tak něco bych si nenechala. Takže můžete mít tetování a nemusíte být nutně nějaká verbeš, protože dnes má tetování každý druhý člověk skoro až je to otravné. Někomu se zalíbí nějaká kravina a hned si to nechá vytetovat, poté vidíte samé mladé slečny co mají malinkaté nesmysli všude po těle. Možná se tento článek někoho dotkne, jestli to tak někdo z vás máte. A nebudu se za to omlouvat, je to můj názor a vy na to určitě máte vysvětlení.

Co takhle práce a tetování? Víte já jsem od malička takový experimentátor, vystřídala jsem všechny barvy vlasů a mám jak se tomu říká, roztáhnuté uši. Můžete si o mě myslet co chcete. Vždy se mě takové věci líbili ale pozor, ne žádné extrémy na to já nejsem. Tuna piercingů a různé modifikace, tetování obličeje a podobně. To ne aby nedošlo k omylu. Proč o tom píši? Jelikož jsem vždy nějak experimentovala tak jsem narážela na hodně lidí co mě hodně kritizovalo "Nenajdeš práci! Nikdo takovému člověku nebude věřit!". Takové věci se mě vždy dotkli protože jsem velice mírumilovný tvor a nechápala jsem proč na mě byli někteří kvůli mému vzhledu tak zlí. Hned mě každý odsoudil a to jsem ani neotevřela pusu. A přitom by jste si řekli, že v dnešní době to už tak nevadí tak přesto jsou hloupí lidé co soudí podle vzhledu.Učitelky si na mě zasedali a podobně. Povolání co jsem si vybrala a moje škola byla o komunikaci s lidmi a o to se o ně starat. Učitelky na mě křičeli "Já bych nechtěla aby se o mě starala potetovaná sestra".Jak něco takového mohli říkat zrovna mě, kdyby mě znali. Tetování jsem samozřejmě mívala zakryté, musela jsem to je normální. Občas ale něco vykouklo nebo prosvítalo a víte co? Lidem o které jsem se starala to nikdy nevadilo, ba naopak vyptávali se a byli zvědaví a obdivovali to! Někdy se mě stane, že mě někdo starší ají zastaví na ulici a ptá se "Slečno co to máte na těch nohách vytetované? Co to znamená?" tak si snima chvíli povídám :D občas mě řeknou, že jsem jak indián ale nikdy si na mě nikdo nestěžoval za moji práci. Mám práci a nikomu to nevadí ani nadřízeným.Lidé mě mají rádi. Samozřejmě jsou tu stále ti co budou zaprdlí a bude jim to vadit. A co? To, že má někdo něco vytetované tak to znamená, že se o vás špatně postará? To tak přeci vůbec není. Nevím jaký na to máte názor vy. Možná patříte mezi ty lidi co se jim nelíbí tetování a nenechali by jste se ošetřit od potetované sestry, nesnědli by jste jídlo protože vám to donesl potetovaný člověk a bůh ví co ještě.

Jsme přeci jen lidi, a nikdy nevíte co se skrývá pod tou pomalovanou skořápkou toho někoho. Nebudeme přece ti co budou soudit knihu podle obalu. :)

Jaký je váš názor?

Související obrázek


Siren

Komentáře

  1. taki ludia, ktori nechcu mat ani docinenia s clovekom s tetovanim, su podla mna dost divni. ale hej, zijeme v spolocnosti, v ktorej sa nazor na cloveka vytvara hlavne na zaklade jeho vyzoru, a tento mindset sa neda len tak lahko zmenit. boli, su a vzdy budu ludia, ktori skratka maju predsudky a nenechaju si vyhovorit, ze nejaky clovek aj ked ma tetovania, pirsingy a zelene vlasy nie je kriminalnik. ale nastastie nie kazdy je taky, ze hned odsudzuje a mam taky pocit, ze sa to pomaly lepsi a stale je viac a viac tolerantnych ludi. ale mozno sa iba nestretavam s tymi hulvatmi, ktori po tomto svete behaju. a som za to velmi vdacna.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tvůj názor :). Ano také mám ten pocit, že si lidé zvykají na takové věci a nevadí jim to. Možná jim to nevadí právě proto, že ve svém okolí mají někoho takového a je to slušný a pracovitý člověk a úplně normální.
      No každý takový být nemůže aby byl ke všem tolerantní, to by byla nuda kdyby jsme byli všichni stejní. Ale tak hodně posuzovat lidi podle toho jak vypadají to je kravina.

      Vymazat
  2. Já mám tetování hrozně ráda a vůbec mi u nikoho nevadí, spíš naopak. Zatím žádné nemám, ale už mám dvě navržené.. Přesně jak říkáš, tetování s významem.. Chtěla bych i víc tetování a všechny si navrhnu sama:)) Taky nechápu jak si někdo může nechat tetovat takové ty věci co má každý jako pírka nebo zrovna tu pampelišku:DD S tetováním by měl mít člověk nějaký vztah. Tak se na to dívám já. Je to přece jen něco co už je napořád.. většinou:D Jo a jinak zrovna jsem si četla tenhle tvůj článek když jsi mi napsala ty komentář ke mě na blog:DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za názor :), alespon to většina vidí stejně jako já!

      Vymazat
  3. Tak sem si to myslela dobře, vybraly jsme si stejné povolání, akorát já ještě studuju (je to se mnou složitější :D). Já samozřejmě jako mladší generace tetování vůbec neřeším, ale podivuju se nad zpátečnickým názorem učitelek, je to vyloženě mimo moje chápání, ještě když říkáš, že ti většinou nebylo vidět ... Pampelišky bych ještě přežila ale nechápu ty různé ornamenty co frčely kdysi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé tak to jo :). Každý na to taky není ale mě to moc baví, akorát teda se obloukem vyhýbám zdravotnictví a to z mnoha důvodů.
      Ano jak jsi napsala zpátečnický názor, ale nebyli takové všechny. Jen většina bohužel a jedna staniční sestra mi dělala peklo.
      Jak píšeš :D ty ornamenty co frčely to byla vážně síla, dodnes to vidím na lidech a měli by si to nechat předělat, achjo .. :D

      Vymazat
  4. Tetování mám celkem osm, k tomu 20 piercingů. Vše jsem si pořizoval až dlouho po střední. Ne kvůli učitelům, ti by to možná i ocenili, protože jsem studoval uměleckou školu a tam se kladl velký důraz na jedinečnost a osobnost, ale kvůli rodině, která pro podobné věci neměla pochopení. Takže jsem možnost vyzkoušet si hledání zaměstnání bez ozdůbek a obrázků na těle a potom s nimi. Nic se nezměnilo. Jen to dalo některým záminku na co se vymluvit, když už měli vybraného někoho jiné. Na vzhled lidé koukají pořád a je jedno zda má někdo kérky nebo ne. Když budou chtít najdou si vždy důvod, proč říci druhému, že je špatný - brýle, váha, výška, jakýkoli nedostatek na pleti, levné oblečení apod.

    http://aokigahara.eu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Týjo tak to toho máš docela dost :). No každopádně máš pravdu, vždy se bude koukat na vzhled ale naštěstí takový nejsou všichni.

      Vymazat
  5. No jé, to jsem si oddychla. :D Ze začátku jsem myslela, že budeš právě proti tetování, ale pěkně se to překroutilo 8) :D Já mám malinké tetování do krajek, ale s tím jak člověk jednouc začne.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já a proti tetování :D jéje. Ano jakmile s tím člověk začne tak už nemůže přestat, samozřejmě.

      Vymazat
  6. Proti tetování nic nemám. Ať si lidé nosí, co chtějí. Sám uvažuji o tom, že si nějaké tetování nechám udělat, ale pořád je to ve stádiu úvah. Nechci si udělat tetování, které by muselo jít později pryč.

    Bude to znít zvláště, ale obdivuji lidi, kteří mají potetované celé tělo. Přijde mi, že se chtějí odlišit od společnosti a já mam rád takové lidi.

    Můj nejlepší kamarád má také tetování - logo svého oblíbeného hokejového klubu. Je to fascinující. A je to jediný blízký člověk, který má tetování, a kterého se můžu bez problému zeptat na informace týkající se procedury tetování.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano chce to se pořádně rozmyslet aby si člověk nenechal když to tak řeknu nějakou kravinu pro kterou se zrovna nadchne. :)
      Většina potetovaných lidí jsou fajn a hlavně jsou třeba takový víc uvolněnější nebo jak bych to řekla :D.
      A děkuji za názor a komentář :).

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moqui Marbles - živoucí kameny

Jak se chránit před destruktivní energií a entitami

Orákulum Vizí