Křišťál - díl 1.

Křišťál


- je nejčistší forma skupiny drahých kamenů zvané Křemeny
- nejznámější naleziště jsou : Madagaskar, Brazílie, USA, Indie, Švýcarsko, Alpy, Rusko
- vyskytuje se po celém světě, někde ovšem v zanedbatelném množství
- Křišťál má ve své přírodní cestě mnoho forem Krystalů (touhle tématikou se budeme zabírat podrobněji o něco později, každá forma krystalu/ů Křišťálu se hodí k něčemu jinému + úkazy na krystalech také později)

Vlastnosti :

-díky své jedinečné spirálové krystalické formě je nejúčinnější léčivý krystal a nejsilnější zesilovač energie
-pohlcuje, ukládá, uvolňuje a reguluje energii (!Často jej čistěte viz. rubrika Očista kamenů!)
-vaše biomagnetické pole se v případě, že kámen držíte v ruce zdvoj násobí
-chrání před radiací a odstraňuje svalové křeče (přikládejte na bolestivá místa dle potřeby)
-vytváří elektromagnetické vlny a odstranuje elektrostatický náboj
-vede vás k hlubokému pročištění duše
-krystaly v sobě ukládají informace jako přírodní počítač (o různých úkazech a záznamech v křišťálech si budeme ještě povídat, některé jsou krásně vidět)
-zvyšuje duchovní schopnosti a to všechny
-při meditaci od filtrovává všechny rušivé vlivy a chrání vás
-je nejúčinnějším příjemcem k naprogramování (můžete do něj vkládat energie a naprogramovávat jej k jeho účelu)
-napomáhá soustředění
-zajišťuje klidný spánek (já osobně často usínám s křišťálem v ruce, ovšem musíte zvolit ne moc velký a nebo jej vložím pod polštář a tato praktika vás i ochrání a nezajistí vám jen klidný spánek plný živých snů)
-stává se zrcadlem naší duše (a proto každý nově koupený Křišťál pořádně očistíme viz. rubrika očista kamenů)
-povzbuzuje jasnozřivost
-ochraňuje nás před vším negativním (!vhodné nosit nejlépe stále sebou, budeme se tímhle zabývat později podrobně)

Je zkrátka využitelný naprosto na cokoliv a pro cokoliv, má moc a moc druhů, forem a nevím čeho ještě. Protože je tak skvěle univerzální jistě se jím budu hodně zabývat. Tohle je jen malý úvod, stručné body na co jej můžete použít ovšem je toho mnohem a mnohem víc. Každý druh a jeho úkaz má pak své specifické využití.

Jak již jistě víte můžeme zvolit surový a nebo opracovaný. Jak v surovém stavu je moc forem jejich úkazů tak samozřejmě v broušeném stavu. Preferovat budeme spíše přírodní "surové" úkazy. Když vybíráme Křišťál tak se soustředíme v jakém stavu je jeho špička a zda z ní proudí energie.

Kde jej seženu?

Seženete jej v každém specializovaném obchodě s minerály. Je to takový základní kámen který by v takovém obchodě měl být ale záleží v jaké formě jej chcete. Opracované Křistálové kousky tak jsou k dostání všude a jsou levné. Surové přírodní kousky se dají taky krásně sehnat ovšem s většími kusy je to někdy problém. Doporučuji například naturshop.cz , pokud nemáte nějaké známé sběratele kteří by vám něco prodali. Výborné jsou také burzy minerálů. Cena se odvíjí hlavně od čistoty a poškození kamene a také je hlavní velikost, naleziště . Když už něco kupuji tak chci vědět odkud to přesně je, to je tedy důležité pro mě a to velice.
Minerály sbírám dlouho a zajímám se o ně nejvíce. Proto se nenechám někým jen tak obalamutit co se týká například cen. Musíte se vyznat v cenách pro konkrétní naleziště, v čistotě kamene a ve velikosti. Někdy jsou částky za Křišťály přímo směšné pokud v sobě nemají něco vrostlého (k tomu se také dostaneme). Kdyby jste chtěli radu nebojte se mě kontaktovat, spíše přes mail.
Já mám doma mnoho Křišťálů jak drúzy tak i dvojčata trojčata a více, velké i malé. Oblíbila jsem si Křišťály z Madagaskaru ale mám doma také z Brazílie z Maroka, Himalájí. Každý si najde ten svůj i když někdy hledáte dlouho. Někdy se vám jen tak připletou do cesty (myšleno obrazně) , mě se to stává často. :)



Siren

Komentáře

  1. Tak to už je k zamyšlení. Už dcera mi vykládala o křišťálech, dokonce mi poslala odkaz. Jedná známá mi o nich taky vyprávěla a teď jsem se doklikala sem :-) . Asi to nebude náhoda a tak budu pokračovat ve čtení. Třeba si mám také pořídit křišťál :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je báječné ze se lidé začínají tak zajímat ! :) určitě si nějaký pořiďte, není to draha záležitost.

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moqui Marbles - živoucí kameny

Jak se chránit před destruktivní energií a entitami

Orákulum Vizí