Přítomná chvíle

V jednom z mém zápisníčkovém článku jsem psala, že jsem sehnala lístky na Jaroslava Duška. Pokud jeho přednášení znáte, tak určitě také víte, že lístky jsou během pár hodin vyprodané. Ten den jsem měla obří štěstí a navíc jsem stihla fakt super místa. 

Tohle bylo v prvním týdnu mého kalendáře na Nový rok. 

Jmenovalo se to "Přítomná chvíle s Jaroslavem Duškem". Nevšední den (pondělí), nevšední hodina (13:00). Probíhalo to celé v Brně. K Brnu mám tak nějak nejblíže z těch větších měst (nejblíže v km).

Víte, pokud Duškovy přednášky neznáte tak bych vám je moc ráda doporučila. Najdete mnoho videí na různé témata na youtube. Nejznámější jsou asi "Čtyři dohody" o kterých přednáší a "Pátá dohoda".

O co šlo v téhle přednášce? O přítomnou chvíli. Sejít se, zeptat se, rozebrat. 

Pan Dušek umí vážně skvěle vystupovat, v podstatě neměl nic připraveno o čem bude mluvit a ještě ty dvě a půl hodiny tak utekli. Dalo by se ho poslouchat celý den. Šlo hlavně o přítomný okamžik. Ví o čem mluví. 

Musím říci, že jsem se dlouho tak nenasmála až bych z toho brečela a to vážně několikrát během té doby. No prodloužil se mi asi slušně život díky panu Duškovi. :D 

To o čem mluvil bylo pravdivé a vlastně občas šokující když si to uvědomíte. Padali tam zajímavé otázky typu "Co znamená chtěl bych?" a tak dál. Zrovna tahle otázky byla skvěle rozvedena a prošpikovaná humorem "Chtěl bych na vycházku do lesa ale nechce se mi". Chápete? :D Ta naše lenost.
Někteří lidé mě přišli jako by celou přednášku nevěděli která bije a nic z tomu nerozuměli a občas položili otázku "Co znamená pro vás tahle přítomná chvíle?". Když se to Dušek snažil dotyčnému vysvětlit tak dotyčný stále nechápal a ještě byl naštvaný. :D Některé lidi nepochopíte.

Za tu chvíli povídání pana Duška jsem si vážně mnoho odnesla a mám nad čím přemýšlet ale ono je vlastně lepší moc nepřemýšlet, že? :) Takže vlastně se vynasnažím méně přemýšlet a více vše prožívat a omezit slova "Chtěla bych" a mnoho dalších věcí. Mám na čem pracovat určitě a to stále. 

Kdyby jste někdy měli možnost se na jeho přednášku dostat, neváhejte ! 

Komentáře

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. První komentář jsem napsala pod špatným profilem, kruci :D (Ne pod url blogu, ale prostě pod Google+ a to mi vadilo, takže tolik k tomu, proč jsem ho smazala.)
    Jo a chytře jsem si ho nezkopírovala... -_-

    Každopádně tedy ještě jednou - zní to velmi zajímavě a ačkoli se přednášek dost bojím, protože prostě dav lidí, panika, hrůza a tak... pokud se někdy zastaví v Ostravě (řekla bych, že Ostrava je větší město :D), asi bych taky ráda zkusila objevit jeho názory a tak. :) Tak uvidíme, jestli mi to osud "připinkne" do života :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se stane :D :).
      Já mám vždy hrůzu ají z kina, zvláště když člověk sedí uprostřed a sbíhají se lidi. Je to pro mě strašné. Lidé mi zatím moc nesedli :D.
      Nevím jaké města navštěvuje, asi je to pokaždé jiné. Každopádně to za chvíli stresu kde máš místo a, že sou všude lidi, stojí :).

      Vymazat
  3. To musel být skvělý zážitek ... Asi se kouknu, kdy bude pan Dušek znovu v Brně :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byl :)))... A až bud znovu v Brně tak tam musím být také zda se mi povede sehnat lístky! :D

      Vymazat
    2. No asi tak koukala jsem že duben už je vyprodaný a nic volného jsem nenašla XD

      Vymazat
  4. Takový zážitek bych si určitě nechala líbit, člověk v dnešním zamračeném uspěchaném světě potřebuje pravidelně připomínat ty pěkné věci, pravidelně v sobě probouzet jiný pohled na svět a trvale pracovat na pocitu spokojenosti. Tohle je určitě jeden z možných kroků, jak to udělat.
    Ještě ke stylu článku - líbí se mi, s jakou bezprostředností je napsaný, skoro tak jako bys to přímo vykládala. Přesto bych doporučila si článek vždy ještě projít a opravit pravopisné chyby, člověk si jich při čtení všimne a zkazí to celkový dojem. Ale věřím, že to lehce vypiluješ :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Člověk by takové promluvení do duše od Duška snad potřeboval každý týden. Od té doby mám stále tak spokojený pocit!
      Ano děkuji za upozornění, někdy píši jak čuník a vím to. Já a pravopis, někdy si to přečtu když mám dostatek času a stejně takové věci přehlédnu. To je taková smutná stránka moje :D. Spisovnost a pravopis a já to nejde do hromady. Jako bych snad ani nebyla z Česka....

      Vymazat
  5. Vím, že pár měsíců zpátky byl i poblíž a měla jsem možnost na něj jít, ale tehdy jsem toho měla dost a nezbyl čas. Teď mě to trochu štve, protože bych si jej moc ráda poslechla. Ale mají-li se naše cesty zkřížit, stane se tak! :) Rozhodně ti přeju, žes tam mohla být a zažít to! :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moqui Marbles - živoucí kameny

Jak se chránit před destruktivní energií a entitami

Orákulum Vizí