Malé, Velké štěstí, Vltavín (příběh usměvavého Vltavínku)

Jak už napovídá název článku, dnes bych se s vámi ráda podělila o tajemství jednoho kouzelného kamene a to Vltavínu.

Možná jste už o něm někdy slyšeli, a možná také ne, ale měli by jste. Vltavín má mnohá naleziště v Česku a také tady byl objeven. Nicméně jej můžeme najít třeba i v Německu.

Mnoho lidí jej vyhledává na polích pro velkou sumu peněz které následně získají prodejem, jen pro představu 1 gram Vltavínu začíná na 100 Kč a jsou jisté tvary které jsou mnohem a mnohem dražší. Jak už jsem psala jsou mnohá naleziště v Česku ale já si svoje Vltavíny nenašla ale koupila, prozatím.


Jak jsem se dostala k Vltavínu? (příběh usměvavého Vltavínku)

Jednoduše, říkala jsem si, že mám hromady kamenů ale nějak zapomínám na ty z ČR a tak jsem se rozhodla pro Vltavín a přihodila jsem na jeden na aukru. Vážil 8g a já jsem jej náhodou vyhrála. Na fotce byl takový hezký kulatý a právě svojí kulatostí mě zaujal, čistota nebyla 100% byl prostě z pole ale to mi vůbec nevadilo.
Když mi jeden den Česká pošta donesla malý balíček, věděla jsem, že je to tady. Můj první Vltavín! Ale co se stalo? Byla jsem z něj celá nadšená ale něco mi na něm nesedělo, podívala jsem se s ostatními členy rodiny proti slunci na jeho krásně zelenou barvu a co jsme neviděli. Vltavín se usmíval. A vážně, nedělám si legraci, můj Vltavín má obličej! S mojí mladší sestrou jsme vymýšleli zábavné historky o usměvavém Vltavínu. Víte něco vám napíši o upřesnění.Vltavín je mimozemského původu. A tak u nás vznikali příběhy, že jak byli vltavíny při dopadu tekuté tím žárem tak náhodou jeden mimozemšťan šel po Zemi a usmíval se, jak se tak usmíval tak zakopl a spadl obličejem do Vltavínu. A tak to celé vlastně začalo.
Začal to být můj kámen štěstí, stejně tak jako se to o Vltavínech říká a píše, bylo tomu tak i u mě. Vždy když jej o něco požádám, splní se to. A nejvíce mi pomohl při maturitních zkouškách, vždy jsem jej hezky požádala aby mi přinese štěstí a uklidní mě, a ono tomu tak bylo. Divím se do dnes, jak jsem to vše hravě zvládla, jako by to vše byla jedna velká náhoda a hlavně štěstí! Takže vždy když má přijít něco důležitého tak je to právě on který mě doprovází.


Další můj Vltavín Měsíček.

Po mém usměvavém Vltavínku jsem se začala o Vltavíny více zajímat, o jejich tvary o naleziště a jejich ceny. Chtěla jsem víc a chtěla jsem větší Vltavín. Mého zájmu o Vltavíny si všiml jeden vášniví sběratel, Vltavíny sbírá už 52 let. Nabídl mi z několikati jeho větších Vltavínů a já si vybrala jeden ve tvaru půlměsíce, váží krásných 20 gramů. Pokud jste zvědaví jistě zjistíte, že takové Vltavíny už nejsou vůbec levné. Naturshop nabízí minimálně za 6 000 Kč takové. Takže jsem měla můj druhý, koupili mi jej rodiče za to, že jsem zvládla maturitu. Je dokonale čistý a krásně velký. Mám jej zatím chvíli, moc jej sebou nikam netahám, přece jen je to velká vzácnost a bojím se o něj.

Zatím mám jen ty dva Vltavíny, ale už si pomaličku šetřím na další. Další bude sloužit jako amulet, bude vytvořený speciálně pro mě na krk. Možná v něm bude tvář měsíce, možná to bude donut. každopádně to bude amulet na celý život a to chce čas. Jen tak hotov nebude ale už nyní se na něj moc těším.
Zde můžete vidět můj zmiňovaný usměvavý Vltavínek


Siren

Komentáře

  1. Páni, to je zajímavej článek! Já se v ,,šutrech" vůbec nevyznám, a tak mě tohle hodně zaujalo! :)

    Karolína & Maličkosti ze života

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, to moc potěší :) zvlášt když to zaujme ají někoho kdo nemá moc o kameny zájem.

      Vymazat
  2. http://teprve.blog.cz

    No jo, on ten vltavín má takhle proti slunci barvu jako želé.
    Jinak, už mám pro tebe hotový ten diplom.

    OdpovědětVymazat
  3. Kameny jsme se učili ve škole a nějak mě to nebere :D Ale ten tvůj vypadá fakt usměvavě a krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) ! Ano ve škole se berou kameny tím způsobem ze se rozebírá složení a tvrdost atd,... nuda. Ja je beru jinak, každý je na něco jiného. Na zdravotní problémy, ochrana,... Každý má své jedinečné vlastnosti :).

      Vymazat
  4. krásný článek.. :) tak ať přinese ještě tolik štěstí, kolik ti přinesl do teď.. :)
    www.go--away.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji ! :) Určitě přinese, věřím mu. ☺️

      Vymazat
  5. Myslím, že ho máme doma, ale já ho nevlatním.
    Krásné příběhy :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moqui Marbles - živoucí kameny

Jak se chránit před destruktivní energií a entitami

Orákulum Vizí