Bosé boty

Ráda bych se s vámi podělila o jednu mou pozitivní zkušenost.

V minulém roce jsem jako vždy přemýšlela, jaké botky si pořídím. Často chodím do přírody a když je teplo tak se mi v botaskách moc nelíbí, člověk se chce zchladit někde ve vodě a chce něco praktického. Dlouho jsem to řešila "kroskama" :D, určitě víte o čem mluvím. Nazujete a jdete. Když chodíte ale na delší vycházky a výlety tak vám to začne vadit. 
Za nějakou dobu přišel táta se zajímavými botami které byli ve slevě. Když jsem je uviděla tak si řekla "to je fakt divný" ten vzhled a tak. Něco docela netypického a zajímavého.

Šlo o bosé boty, třeba jste o něčem takovém četli nebo slyšeli ale v podstatě se jedná o botu která je navržená tak, že má velice tenkou podrážku a má simulovat "bosou nohu". Dělají se do všech období ale je třeba vědět, že si za ně někdy pěkně zaplatíte. Ale člověk by občas mohl udělat něco pro svoje pohodlí a zdravé nožky.

Táta si koupil typ bot kterým se říká "obojživelné". Hned vám to vysvětlím. Můžete v nich dělat fakt cokoliv, sport, turistika, můžete v nich do vody jelikož jsou vlastně z gumy. 
Pořídila jsem si je taky a skoro je celý rok nesundala z noh kdyby nedošlo na zimu. Možná si zprvu budete říkat, že se k ničemu nehodí ale není tomu tak. Já je nosila fakt ke všemu až na šaty a sukně :D na to jsou trošku jiné boty ale to je nám ženám jistě jasné! 

Související obrázek
Pohodlnější boty jsem si nemohla přát, je to ze začátku vážně nezvyk jak je to tenké. Nemusíte se bát propíchnutí podrážky jelikož jsou udělané vážně z kvalitních materiálů a je oděruodolná.
Prochodila jsem s nimi hory a lesy a chodila vodou a vypadají stále netknutě, fakt ty boty nešetřím.

Už se vlastně nemohu dočkat až bude zase tepleji a já v nich budu chodit a chodit! Kdyby vás zrovna tyhle zaujali jelikož v nich můžete absolutně cokoliv tak se jedná o značku Vivobarefoot Vivobarefoot e-shop. Ovšem bosé boty bývají ají jiných značek a proto se můžete kouknout třeba na http://www.bosa-noha.cz/ . Pokud chcete zdravé a pohodlné botky tak neváhejte. Jsou vážně vzhledově zajímavé ale každý si snad vybere. Dělají ají balerínky atd... :)


Budu ráda za vaše poznámky zda něco takového znáte a šli by jste do něčeho zdravějšího :) !
Kdyby jste měli na botky ještě nějaké otázky tak se neváhejte zeptat. 


Siren

Komentáře

  1. O takových botkách jsem asi ještě neslyšela.
    Nejlepší a nejzdravější je chůze bosou nohou, ale kde teď můžeš chodit bos, že? :)
    Už ani na zelené louce nemůžeš jít v klidu si proběhnou, co kdyby jsi narazila na hovínko od pejska...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozřejmě, kam člověk může tak je super jít bos ale když člověk vyrazí do města a všude žvýkačky a vajgle a naflusaný. Málo kde se opovážím chodit bosá a právě proto jsou takové boty fajn. A dokonce to vadí prý ají v obchodech chodit bez bot a mohou tě vyhodit. Což jsem nezkoušela :D :D.

      Vymazat
  2. Já bych si je teda vzala maximálně do vody, vůbec se mi nelíbí jak vypadají:D. Ale mamka nosila něco podobného přes léto a mega pohodlný.. no a musim se přiznat :D. Já měla z tenisek puchýře, tak jsem jí je vzala a najednou mi jak vypadají bylo fuk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D právě, že v teple jsou puchýře skoro z čehokoliv a v těchhle se mi to nikdy nestalo. Já si na ten vzhled zvykla a jsou prostě zajímavé.

      Vymazat
  3. Vypadají zajímavě a věřím, že sis je užila. Dražší věci jsou taky kvalitnější a proto se vyplatí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě je jistě dlouho užiji :). Jak u čeho ale u tohodle to vážně platí.

      Vymazat
  4. Tyhle boty znám od jednoho cestovatele, který měl u nás ve škole přednášku :D Prvně jsem jim moc nevěřila, ale docela mě přesvědčil. Říkal, že mě hezký kontakt s každou zemí, ve které zrovna byl :)

    www.thewaybya.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to muselo být jistě zajímavé :), ještě když někdo cestuje a má takové boty. No to musí být paráda, já s nimi letos taky zacestuji. :)

      Vymazat
  5. Já o nich slyšela a dost i mezi běžci a agiliťáky... no, většinou samou chválu, ale třeba takové ty i s vykrojeným každým prstem zvlášť mi přijdou trochu vzhledově divné a o pohodlnosti můžu jenom spekulovat, neboť jsem je na sobě nikdy neměla... ale, no, na mě jsou trochu drahé. :D Možná kdybych je někdy fakt vyzkoušela a zakusila jejich barefoot jedinečnost...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano prý jsou na běhání super, já tedy neběhám ale myslím si, že to chce si na ně zvyknout. Jelikož běhat bosí tak musí ze začátku být trochu nepříjemné občas.
      Ty "prstové" jsou jak ponožky :D, jsou srandovní a o nich sem neuvažovala. Postačí mi tenhle vzhled. Člověk někam chodí stále, takže se to vyplatí aby měl zdravé nožky. Já když můžu tak bosá.
      Třeba na ně jednou narazíš a vyzkoušíš je :). Člověk pak cítí i každý kamínek a někdy si rozmyslí kde chodit (ze začátku). Pak jsem kamínky ají vyhledávala a bylo to masážní :33 :D.

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moqui Marbles - živoucí kameny

Jak se chránit před destruktivní energií a entitami

Orákulum Vizí