Něco jako čarodějnictví


Pokud již nějakou dobu čtete můj blog tak už jistě nějaké informace o mě budete mít. Chtěla bych vás obeznámit tak nějak s tým jak to vlastně mám a k čemu se přikláním a k čemu ne.
Moje osobnost je velice složitá a proto tíhnu k mnoha směrům a již nejdéle k čarodějnictví, jelikož jsem se o ně začala zajímat vážně od malička. Kdykoliv jsem měla nějaké peníze, nakupovala jsem si knihy o magii a dávala dohromady oltář a rituální pomůcky.
Dříve jsem tuto věc přímo žrala ale jak víme, vše má své zákoutí. Rostla jsem a přicházela na nové a nové věci a měla jsem zálibu v hodně směrech.
Někteří lidé hodně často rozdělují na zlo a dobro. Nepřikláním se ani k jednomu a vždy jsem říkala, že jsem tak nějak uprostřed. A to se vlastně týkalo ají čarodějnického směru.
Nikdy jsem to s ničím nepřeháněla abych do něčeho úplně nepadla.

Wicca
Určitě všem známé "náboženské" hnutí. Nelíbí se mě to oslovení, že je to vlastně určitý druh náboženství. K různým náboženstvím se vůbec nepřikláním aby bylo všem jasno. Ale co s tým?
Můžeme si Wiccu představovat jako vlastně nějaký kult. Po internetu koluje mnoho a mnoho věcí a my vlastně ani nevíme jak to vše je a bylo. Ale k tomuhle jsem měla vždy nejblíže ačkoli žádné bohy jsem nikdy neuctívala a proto jsem si vždy vytěžila z daného jen to co se mi líbí a hodí. Takže ve mě vznikla velice zajímavá ba i divná kombinace. Od malička jsem věděla, musím to napsat na "plnou hubu", že jsem "čarodějnice".
Většina lidí se až může bát a hned si představují temnou a černou magii. To vážně ne. Setkala jsem se již s tým, že mě bylo vynadáno, že nejsem normální a jak to dělám. To vše samo. Někdy se vám prostě stávají jiné věci. Třeba to znáte.

Prostě to víte když nejste tak jako ostatní lidé a vidíte víc než ostatní a víte a tak dál. Časem jsem začala zjišťovat, že jsem ale mnohem víc. A pořád si pokládám otázku "Proč zrovna tato planeta,....". Takové to, že víte, že nejste odtud a nelíbí se vám tu.
Ale aby se vám tu nějakým způsobem líbilo a našli jste tady něco co je vám blízko tak se k něčemu přikláníte a k něčemu zase vůbec ne.

Nikdy jsem moc dobře kolem sebe nemohla najít někoho kdo by se zajímal o stejné věci jako já. Víte mít tu svůj Coven! :D No nebylo by to skvělé?
Vím, že kdybych Wiccu brala fakt jako moje "náboženství" tak bych se propadla někam kam nechci. Víte, řídit se pravidlama a dodržovat to a tamto. A tohle je takhle a takto. At je to tak nebo onak, pohanské předky mám a jde to dost jasně vidět v naší rodině. Wicca je o přírodě a to se mi strašně moc líbí, protože přírodu miluji. Poctivě vše sleduji co se děje nového v přírodě a používám jen lunární kalendáře a řídím se podle Měsíčních fází. Používám jejich ochranné symboly. Táhne mě to k bylinkám a k minerálům. Vykuřujeme si dům a kdo ví co ještě. Provádím takové své rituálky. A mnoho a mnoho dalšího. Něco jsem pobrala také z Šamanismu a tak dále a tak dále. Je toho tolik.

Od každého něco a tak si myslím, že je to v pořádku. Najdete si všude od něčeho něco co se vám hodí a líbí a víte, že to není špatné. Jelikož jsem časem zjistila, že všude je ukrytý "čertík" který po vás může lehce skočit a vy se jej nemusíte tak lehce zbavit.

Není dobré se zaměřovat jen na jedno. Hledejte a pravda vám bude odkryta. Nikdy se nenechte někým na něco "hezkého" zlákat a dávejte si pozor na veškeré sekty.

Myslím, že jsem toho napsala zdaleka ještě málo než co jsem vše chtěla napsat. Postupně vám chci přidávat sem nějaké info, jak už se tomu tak nějak stává. Jelikož kameny na které se tolik zaměřuji tak nějak se vším souvisejí.

Každý musí sám sebe najít a poznat se. Tak to uděláme.

Není dobré se přiklánět čistě k nějakému náboženství. Jelikož na náboženství není nic dobrého a má lidi jen a pouze zmanipulovat aby vznikalo víc a víc oveček.

Jsme si jistá, že článek může působit zmateně jelikož šlo o nějaký můj myšlenkový proud o kterém jsem chtěla aby jste ho viděli. Můžete do budoucna zpozorovat podobné a úhlednější články které už se zaměří na fakta a informace.

A nyní bych moc ráda věděla jak to máte vy. Takže povinně všichni napsat k čemu se přikláníte a nebojte se, tady vás nebude nikdo hodnotit a kritizovat. Takže se těším na vaši upřímnost a kdyby jste se chtěli s něčím svěřit, můžete mě kontaktovat.


Siren

saskiegaga@seznam.cz

Komentáře

  1. Aaaa nádhera! konečne niekto, kto je tiež zaujatý wiccou! Tiež som posadnutá kryštálmi, bylinkami a rôznymi vecami s touto tématikou a ako malá som tiež o sebe hovorila ako o čarodejnici :D
    Ak budeš robiť coven, podrž mi prosím aj jedno miesto :D
    Niečo mi ale hovorí, že by som bola zlá wiccanka, pretože niekedy zabúdam na úplne bežné veci, ktoré by človek mal vykonať a moje oslavovanie tých sviatkov, zrejme by som bola v niekoľko dňovom sklze :) Taktiež ale plánujem napísať článok o wicce.
    Ale krásny článok na krásnu tému ! toto potvdrzuje, že tvoj blog je jedným z mojej trojice najobľúbenejších!
    VeJa
    veja-the-writer.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je paráda ! :) Výborně budeš mít rezervaci :D.
      Ale kus zlého má v sobě každý tak co by ne, něčím by se to vyrovnalo! :D
      Budu se moc těšit na tvůj článek a určitě si jej přečtu :).
      Děkuji! Moc jsi mě potěšila :3 :3

      Vymazat
  2. Trochu se stydím, ale o wicca jsem teď slyšela poprvé. Něco jsem si snažila vygooglit, ale celek si moc neuskládávám. Tak to moc komentovat nebudu a spíš jen sledovat. :)
    Ale v zásadě se nepřikláním k ani jednomu náboženství. Po mnoha pozorováních mi přijde, že prostě Bůh nebo Bohyně nebo Ódin či Vesmír jsou prostě jedno a to samé. Ta stejná síla, ke které se lidé obracejí, jen ji každý nazývá jinými jmény a řídí se pravidly, které mu přijdou nejsympatičtější - ale ve finále, ta pravidla stejně určili lidé. Bohové podle mě nekladou podmínky, svět si tvoříme sami. Sami jsme sví Bohové. Trochu si teď protiřečím, ale jsem unavená a nevím, jak svůj myšlenkový pochod pořádně vysvětlit. Možná to ze mě jednou vyleze srozumitelnějí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není se za co stydět! :) V podstatě je to založené na přírodní magii a tak, vše s přírodou. Ale jsou tam bohužel zahrnutí i jedna bohyně a bůh.
      Náboženství je zlé, co si budem povídat. Nacházejí v něm útěchu nevyrovnaní lidé co neví za čím mají jít a chtějí pomoci a nedochází jim, že jen oni si můžou pomoct. Vše je vlastně pouze v jejich hlavě.
      Žádný bůh nám nikdy nepomůže, žádný bůh není. Úplně tě chápu jak to myslíš a chtěla jsi napsat a musím s tebou jen souhlasit.

      Vymazat
  3. O wicce počujem prvýkrát, vďaka za priblíženie. ;)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač :), alespon jsi se dozvěděla něco nového třeba!

      Vymazat
  4. Zajímavý článek. Já se tak nějak nepřekláním k ničemu :D nebo jak to říct, mám to svoje co si myslím a čemu věřím a je to dost mišmaš :D

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mám to svoje a je z toho mišmaš :D, ale jsem s ním spokojená. Jsem kdo jsem a jsem svá. Pravidla by jsme si měli určovat pouze sami :).

      Vymazat
  5. Pro mě je třeba toto téma velice zajímavé, protože popravdě Wicca vůbec neznám a neznám ani nikoho ve svém okolí takhle, kdo by se tímto zabýval :). Ale já se nepřikláním asi k žádnému náboženství :) věřím jen na karmu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wicca právě není moc stará a vychází hlavně z pohanství no :).
      Ano, :D karma je zdarma a něco na ní určitě bude.

      Vymazat
  6. Tak tvrdit, že náboženství nepřináší nic dobrého a že je to jenom prostředek manipulace je poměrně odvážné. Jinak teda rituály bez návaznosti na nějaký duchovní koncept jsou vyprázdněné a zbytečné a vyhýbání se pravidlům mi zavání spíš pohodlností než touhou po svobodě. Možná mě dalšími články přesvědčíte, že se pletu, ale tohle mi vyznělo jako jeden z mnoha konzumně ezoterických článků, které jdou čistě po povrchu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebojím se tvrdit něco co si myslím a když už tak proč bych to nenapsala. Nebudu nikomu lhát přeci o tom jaký mám názor. Nevidím na náboženství nic dobrého.
      Ani jsem nenapsala jaké rituály mám na mysli a určitě bych je nedělala bez nějaké návaznosti přeci? To by bylo nesmyslné.
      Pravidlům se nevyhýbám ale nevím proč bych se měla něčím přesně řídit když se mi to přece nelíbí nebo by to zavánělo něčím nekalým.
      Co je špatného na tom když si člověk vybírá čím se bude zabírat? A nemusí to být přeci nutně jen jeden směr.
      Pokud jsem někoho pohoršila, dobře. Ale takhle to mám já a chtěla jsem aby mě čtenáři více poznali. Zda se jim něco nebude líbit, tak články číst přeci nemusí.

      Vymazat
  7. Jakoby tomu to tématu moc nerozumím, ale pamatuji si, že když jsem byla malá, tak dávali takový ten pohádkový seriál čarodějky WITCH, na kterých jsem s kamarádkou byla ujetá. Dělali jsme si svůj řetízek, rituály a taková ta kouzla, jako jsou nápoje :-D No prostě...hráli jsme si na čarodějky, že jo. Vím, že jsem si vždy přála umět kouzlit a pracovat s bylinkami. No jo, je to za mnou. Ovšem o wiccu slyším (čtu) poprvé. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo seriál WITCH si pamatuju :D a nebo Čarodějky, také jsem na to koukala.
      U někoho to přetrvá hlavně to spojení s přírodou a tak právě :).

      Vymazat
  8. Já si pod pojmem wicca představuju souznění s přírodou (takže mi to zní docela sympaticky), asi bych si to spojila i s pohanstvím ... Mě by i zajímalo, co jsi myslela tím, když víš že víš víc než ostatní ... Třeba to zmíníš v dalších článcích. Mám kamarádku, která když byla malá, tak viděla občas u lidí auru, a vím, že ona není ten typ, co by si něco vymýšlel, bylo to pro mě takové skvělé zjištění, protože jí to opravdu věřím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano pramení to z pohanství a je to hlavně o přírodě a to se mi na tom právě také tak líbí.
      Uvidíme, jsem sice docela otevřený člověk ale poměrně opatrný a nedůvěřivý.
      A vydrželo jí to? Nebo ji viděla vážně jen když byla menší?

      Vymazat
  9. Mám to stejně - ve smyslu že když se mi něco z daného náboženství líbí, tak to praktikuju/přikláním se k tomu, jinak jsem ale nevěřící :) Teda když se nepočítá zkouškové :D :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je ideální :) přece se nebudeme spoutávat něčím. Já nikdy věřící ani nebyla.
      Zkouškové to ano :D to chápu, nejlepší je prosit vesmír :D :D.

      Vymazat
  10. Veľmi ma tento článok zaujal, nikdy som sa nad tým nezamyšlala až teraz som začala :) teším sa na viac článkov od teba

    Vera (giveaway)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda! A doufám, že tě zaujmou i ostatní. :)

      Vymazat
  11. Do té Wiccy ses pustila rychle! :D Na tento článek jsem se moc těšila a když jsem viděla, že už je tady, udělala jsem si z něj takovou odměnu "Nejdřív se naučím tohle, uklidím tamto a pak si to konečně přečtu!" - no a ty povinnosti trvaly déle než jsem čekala, ale odměna za to stála! Tím se snažím říct, že to je úžasný článek!
    Nemám ráda náboženství. Zbožňuju mytologii, zajímám se o různá náboženství, je fajn, když lidi v něco mají nefanatickou víru, ale... nenávidím to, co z toho udělali lidi. Už nějakou dobu na to připravuju článek, moc ráda bych se k němu dokopala, nebýt té lenosti :D vadí mi, že lidi si z náboženství udělali zbraň, pouta a výmluvu. Za to mě nejspíš hodně lidí bude nenávidět, ale nemůžu si pomoct - nejvíc odsuzuju křesťanství (o islámu se většinou ani nezmiňuju, to už ani nemá cenu :D ). Nechci lidem brát víru, jen mi leze na nervy, jak to lidé mají za nejmírumilovnější a nejtolerantnější náboženství. Křížové výpravy, prakticky vykrádání vlastních lidí... no roztomilé :D Křesťanství je prostě stejně špatné, jako téměř všechny ostatní náboženství :D Ráda věřím v divné věci, ráda bych upřímně věřila i na bohy, ale nehodlám se nikdy zařadit do nějaké náboženské skupinky :D
    Jinak k těm zvláštním věcem, co se ti třeba stávají - jsem na tom stejně, ale v dětství to bylo prostě silnější :D S tetou jsme takové rodinné čarodějky :D
    A taky si nikdy nemůžu najít ten svůj Coven :D Takoví lidi tady poblíž asi nejsou! Být jiná než ostatní, být vyloženě divná oproti jiným, to je krásný pocit, ale ještě lepší by byl s nějakým svým partner in crime... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím ! Prostě to přišlo a tak sem do toho práskla a napsala takový úvod. :D Tak to je super. Článek ale až za odměnu! :D Udělala jsi mi velkou radost a jsem moc ráda, že se ti líbí. :)
      Možná tě hodně lidí bude nenávidět a mě teda také protože mám naprosto stejný názor ale fakt totálně stejný. Nejsme sestry? :D To co jsi mi tady napsala mě zní úplně jak kdybych to napsala já! To je děsivý fakt. Máš ve všem pravdu.
      Bylo to silnější a je potřeba to obnovit vše a nyní je na to ta správná doba když se začíná celý svět hroutit do propasti.
      Máš pravdu :D jsem hodně samotářský typ ale někdy prostě mít někoho kdo by ti totálně rozuměl a měl stejné názory a všechno prostě! To by bylo vážně skvělé a občas mi to chybí.

      Vymazat
  12. Já si úplně nejsem jistý, co nábožensky jsem nebo nejsem :). Asi to úplně neřeším, zároveň ale vím, že některá slova a jména mají velkou moc v dobrém smyslu, to jediné asi můžu k tomuhle říct. PP

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za názor :). Někdy je lepší nic neřešit.

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moqui Marbles - živoucí kameny

Jak se chránit před destruktivní energií a entitami

Orákulum Vizí