Minerály Brno 2017 - podzim + FOTO

Těšila jsem se na tohle jak na malé dítě na Vánoce a nyní je to už za mnou. Pocit štěstí samozřejmě nevyprchal s novými přírůstky!
Minerály jsem navštívila v sobotu hned po obědě. Už od rána jsem byla jak veselá kopa a skákala tu po celém době nedočkavostí kdy už pojedeme! 
Vzala jsem si pohodlné oblečení, nový svetřík a hlavně peníze. :D 
Vstupné bylo jako vždy a to 100,-Kč, což je docela ok. Někdo se sem jezdí jen kouknout a koupit nějaký šperk, já vždy počítám s tím, že nějaké ty tisíce tu nechám jelikož je to jen 2x do roka.

Konečně jsme bylo na výstavišti a vlezli jsme do pavilonu kde se akce konala. Tolik lidí jsem tam ještě nezažila a to už jezdím docela dlouho! Nejdřív se mi udělalo trochu špatně jelikož nemusím moc hodně lidí pohromadě ale za ty kameny to stojí. Vesměs tu pořád narážíte jen na vlezlé důchodce co do vás strkají a klidně strhnou někam sebou.
Náladu jsem si nenechala zkazit a začala jsem si vesele procházet stánky. Bylo jich tam něco málo přes 200. S procházením stánků mi samozřejmě přibývali kamínky! 
Byli tam prodejci z celého světa. Pozitivní energie se pavilonem jen hemžila ale ti lidi. Jakmile je na mě tak obří příval energie tak se mi pak motá hlava a rozbolí mě. Takže jsem si jako vždy odnesla kromě kamenů také bolehlav.

Můj první úlovek byl velký Křišťál z Brazílie vážící cca půl kila. Pak už se to jen sypalo. Celkově jsem si koupila 7 kamenů. Chtěla jsem nakoupit nějaké Ametysty na výrobu náhrdelníků ale absolutně žádné se mi na to nehodili. Takže budu muset shánět dál.

Mám takovou fakt "super" příhodu :D z které mám dostala záchvat smíchu a já byla rudá až kdo ví kde. Uviděla jsem u jednoho stánku krásný Křišťál tak jsem jej chytla a byl fakt dokonalý ! Nádherný tvar a velikost asi 9 cm. Cena byla na něm nalepená 300,-. Přihrnul se ke mě pán a nemluvil Česky a začal mě Křišťál ukazovat, byla v něm bublina a v té byla voda! A ta voda se tam přelévala. Ještě jsem nic takového na vlastní oči neviděla. Křišťál byl z Maroka. Říkám mu, že bych měla zájem a on mě ukázal na kalkulačce cenu 1800,-. No jasně, že ceny neměl uvedeny v korunách ale to jsem si vůbec nevšimla, že to není ani Čech! Díky vodě jak hezky stoupne cena. :D Samozřejmě jsem si jej nemohla vzít, jelikož bych pak už moc nepořídila. Však víte Vánoce a tak dále. :D
Tak jsem od tam musela odejít. No myslím na něj do pořád!

Byli tam nádherné Vltavíny ale žádný jsem si nevybrala + přišlo mě, že stánkaři někteří navyšovali ceny. Měli tam 80,-Kč za gram. Vzala jsem vážně malý Vltavín a pán mě řekl 800,-Kč, že stojí. Což byl absolutní nesmysl jelikož mám doma už přes 10 Vltavínů a musím říct, že váhu umím dobře odhadnout. Nicméně to nevadí, koupíme jinde.

Vesměs jsem nakoupila vždy u Čechů ale nemohla jsem si odpustit Lapis Lazuli od lidí z Afghánistánu. Naštěstí byli tak ohleduplní a měli tam ceny v Korunách! :D

Nerada s někým smlouvám o ceně a už vůbec nemám ráda když ty ceny prostě nejsou, takže vám kámen zváží a řeknou vám strašnou pálku a nebo vám řeknou podle obličeje asi kolik jim máte dát. Letos jsem tam trajdala sama, přítel byl bohužel mimo domov. Musím říct, že když žena chodí sama tak má více slev než když jí stojí muž za zády. :D Jinak jsem tam byla s mámou, tátem a sestrou ale ti chodili spolu a já se vždy někde zastavila no, to by jste mě museli znát. 

Na závěr jsem ještě zaběhla k pánovi u kterého jsem viděla Larimary a byl to Čech. No neměl tam ceny. Achjooooo. Tak naštěstí byl hodnej a pomohl mě vybrat. Řekla jsem mu za jakou cenu bych si představovala a on mě ukázal kámen. Samozřejmě se mě líbili ty dražší ale nechtěla jsem je tak draho. Nakonec jsem si vybrala v trojúhelníkovém tvaru a nechal mě ho o dost za méně a začal se ptát zda nechci ještě něco. Byla jsem u něj docela dost dlouho ale vybrala jsem si ještě Chromdiopsid a prý jsem málo splouvala o ceně tak mě k němu dal ještě další Larimar malý :D, ten jsem později dala sestře protože žádný nemá.

Odjížděla jsem od tam s trochu chudší peněženkou ale s úsměvem na tváři. Myslím, že budete možná více v obraze až si prohlédnete moje fotky. Nafotila jsem je speciálně pro vás! Fotit se u většiny stánků nesmí, mají tam zákaz. Ale něco mám a úplně na konec uvidíte moje nové přírůstky které vám popíši.

Siren


No tak toto by chtěl mít doma snad každý! :3

Nemohla jsem nevyfotit ten skvělý Malachit krápníkový!


Krásné kostičkové tvary Pyritů a za nimi se mi moc líbili ty Záhnědy.



Minerály z Madagaskaru.


Kdo by všechno nebral mít doma! Vepředu nádherné fialové Čaroity.

Moc mě tu zaujali obří Moqui Marbles ale obě dvě kuličky byli mužské takže by to nebyl dokonalý pár jak by měl být. :D Byli přes celou ruku, musela jsem je ošahat.



Nádherné a bohatě barevné minerály všude!

A tohle jsou moje přírůstky. Velký Křištál, vlevo od něj je menší ve kterém je Chloritový fantom! Vyfotím vám jej někdy podrobně je fakt úžasný. Další je černý malý Morion, ten zelený je Chromdiopsid ze kterého si chci udělat ochranný náhrdelník. Dále tu mám modrý Lapis, takové krásné vajíčko, jedno už doma mám ale velké a tohle je menší. Uprostřed je Larimar. A to nejlepší na konec. Největší radost jsem měla z Čaroitu.


No není nádherný? Obrovskou radost mám ze všech ale tohle je prostě srdcovka. Mám doma již surový ale bývají takové ostré takže jej nemůžu moc využívat a pak mám ohlazený malý ale tohle jsem si prostě musela koupit! Dokonalá hmatka větší.








Komentáře

  1. čaroit je nádherný! A ostatné prírastky tiež :3 *_* Mne z výstavy minerálov pribudol jedine čierny onyx ako prívesok na náhrdelník. Chcela som aj nejakú soľnú lampu ale nemali pekné čo by sa mi zapáčili hneď na prvý pohľad a kryštálové "vežičky" boli sakra drahé aj tak :D
    VeJa
    http://veja-the-writer.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, je skvělý :3 pořád ho mám po ruce. Nový miláček :D, neskutečně mě uklidnuje a to jsem ho ještě nenabíjela jelikož nebyl úplněk zatím. Také docela přemýšlím nad solnou lampou protože to vypadá moc hezky. Dřív jsem ji mívala. :)

      Vymazat
  2. Ani jsem netušila, že se něco takového tady u nás pořádá:-)

    Ale vybrala sis opravdu moc krásné kamínky, nejvíce se mi líbí ten tyrkysový:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bývá to po celé ČR a vesměs po hlavních městech :). Nojo Larimar je vážně nádherný, jako moře.

      Vymazat
  3. U nás byla jednu dobu výstava minerálů a docela dlouho :) a byli jsme tam se školou a měli jsme v tom i prohlídku :) a bylo to hrozně hezký a zajmavý :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jste měli hodně fajn :), my se školou na nějaká zajímavá místa moc nechodili :/.

      Vymazat
  4. Nakoupila sis krásné kameny. Já tomu teda moc nerozumím, ale hodnotím podle toho, jak to vypadá. Hlavní je, že sis tu výstavu pořádně užila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, :) však jsem si vybírala hlavně podle toho jak se mi líbí samozřejmě. Ovšem u těchhle je velké + to na co jsou. :)

      Vymazat
  5. To je uzasne! Na tento clanek jsem se opravdu tesila. 😊 jsem rada, ze jsi toho nafotila tolik, a tve ulovky jsou nadherne! Ty lidi si umim zive predstavit, ackoliv chodim rada na akce tohoto stankoveho typu, to, jak do tebe vsichni narazi a tlaci te nekam jinam, ti to kochani se dokaze poradne zneprijemnit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda. :) Snažila jsem se moc nezasnít a něco i vyfotit :D.
      Nojo lidi umí znepříjemnit vážně cokoliv, nejlepší je prostě ignorace, s někým se hádat a tak to by k ničemu nevedlo :D.

      Vymazat
  6. Výstavu tolik minerálů po kupě jsem snad ještě neviděla. Škoda, že jsem na ní taky nebyla. Určitě by se hodilo se na ně podívat a zrovna do Brna se chystám nejdříve za 14 dní.
    Bohužel velký křišťál nemám, ale malý křišťálek ano.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Brně bývá 2x do roka a vždy jen na ten víkend. Ale bývá i v ostatních hlavních městech :). Určitě to stojí za návštěvu!

      Vymazat
  7. Tam bych mohla strávit celý život :D
    Doma mám zatím magnezit ve formě hexagonky na krk, a potom fluorit a malachit. A určitě nezůstanu jen u těchto :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já také akorát bez lidí! :D Mohli by tam být stánky a u nich jen pokladny nějaké samoobslužné. Přítel je blázen do Malachitů ! Jsou krásné, mám moc ráda zelené kameny.

      Vymazat
  8. Panejo! Ty fotky! To bylo obrovský! Já bych ani nevěděla, který si vybrat a koupit dřív...líbilo by se mi toho tolik..a především bych to neměla ani kam dát :D Ovšem doma už mám ametyst a růženín. :-) Fakt jako musím říct, že něco takového vidím poprvé. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No je to pecka, hlavně když nemáš omezený přísun peněz a něco se ti líbí ale říkáš si "Co když tam bude něco lepšího dál?" Pak tam nic lepšího přece jen třeba není :D a vrátíš se a mezitím ti kámen někdo vykoupil! Mám s tým zkušenost a vše kupuji už hned. :D Pokud to nestojí majlant.

      Vymazat
  9. Panebože to je pastva pro oči! <3 Krása, vůbec se nedivím, že sis akci užila.

    www.thewaybya.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano to je :) už se těším za půl roku na další! :D Proběhne velké šetření do té doby. :)

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moqui Marbles - živoucí kameny

Jak se chránit před destruktivní energií a entitami

Orákulum Vizí