Představme si kupu peněz !

Nedávno před spaním mě napadla taková zajímavá myšlenka a řekla jsem si, že ji zkusím ve článku trochu rozvést. Něco jakoby úvahu.

A co mě tedy napadlo? 

Tak... Chvíli si budeme představovat ano? Určitě už si někdo někdy představoval, že vyhrál třeba ve sportce kupu peněz. A taky jste určitě pomysleli na to co všechno by jste si koupili a kam by jste si zajeli. A jestli by vás takový život bavil. Bavil? Tak zkuste si to představit, že máte něco jakoby neomezený přísun peněz a máte cokoliv. Představte si co vše si koupíte a tak dále.

Výsledek obrázku pro peníze
Napadlo vás při takové myšlence někdy to jak by se k vám chovali ostatní lidé? Hodně jsem přemýšlela nad tím jak by se ke mě chovali ostatní, co by se na nich změnilo. Říkala jsem si, že bych chtěla vyzkoušet být šíleně bohatá jen proto abych viděla chování ostatních ke mě. Moc by mě to zajímalo. Vážili by si mě víc? Měla bych více přátel? Cítila bych se někdy osaměle? Zdravilo by mě více lidí? Vzpomněli by si na mě lidé se kterými už nejsem v kontaktu?
Všechno toto se mi honilo hlavou a mnohem víc. Představovala jsem si lidi se kterýma už se nestýkám. Napadlo mě, zda by mě kontaktovali a myslím si, že ano. Nevím proč ale znáte lidi co udělají když zjistí, že jejich "známý" je najednou šíleně zazobaný. Měli jste třeba nejlepší kamarádku nebo kamaráda a už se s něm nestýkáte, třeba změnou školy nebo bydliště, cokoliv. Jakožto normálnímu smrtelníkovi tak by se neozval, ale nebudeme negativně myslet. Možná by se ozval někdy za pár let nebo tak něco. Ale co kdyby vás viděl najednou v televizi o dokonalém bydlení a byl by tam vás nový dům. Tak co? Ozval by se dřív kdyby jste byli bohatí? 
A jak by se chovala vaše rodina? A co vaši současní kolegové se kterými jste do nynější chvíle pracovali. 
A víte co? Je docela zajímavá také myšlenka opačná. Co kdyby jste viděli v televizi vašeho dávného známého jak si plave v penězích? 

Chtěla bych znát váš názor na tuhle věc. Co si myslíte vy? 

Nebojte se, nevidím to s lidmi tak černě jak to možná vyznělo. Jen nikdo neznáme dopředu reakce druhých. Dobře možná známe ale asi ne třeba zrovna tohle. Však víte co dokáží udělat peníze s lidmi a s okolím. 
To mě prostě občas přepadnou před spaním takové myšlenky a s touhle jsem se chtěla podělit.

Tak se budu těšit na vaše názory ! 

Komentáře

  1. Já bych třeba nechtěla vyhrát nějakou obrovskou sumu peněz. Dříve jsem si říkala, jak to asi musí být super, člověk si může koupit vše co chce, může si dělat co chce... ale ono to bude mít asi i dvě strany mince. Člověk pak žije ve zlaté kleci, může si všechno dopřát a podle mě se pak po čase musí začít nudit. Plus samozřejmě jak píšeš - ty reakce lidí. Lidé jsou závistiví, nepřejícní, měla bych strach, že mě pak budou využívat jen pro peníze (abych jim půjčila a tak), někdo by mě mohl vykrást, když by se to rozkřiklo. Nechtěla bych to, peníze totiž ukazují skutečný charakter člověka a z některých lidí se pak stávají skutečně hyeny. Je sice hezké mít majetek, ale to hlavní bohatství je zdraví, štěstí, rodina, láska, přátelé... a to nám žádná výhra nezajistí. Pěkné zamyšlení :)

    LENN

    LENN

    OdpovědětVymazat
  2. V prvé řadě myslím, že by se okolí kolem pěkně vybarvilo. A záleží už na každém, jak si to přebere :).

    OdpovědětVymazat
  3. Asi je rozdíl pohledu člověka, co nemusí chodit do práce, aby měl kde bydlet a co jíst. Já pod kupou peněz vidím, že budu mít vždy zdroje, abych měl střechu nad hlavou a něco do úst, nemusí to být luxusní auta a život... Nemusí se člověk pro pár šušňů změnit. PP

    OdpovědětVymazat
  4. velké množství peněz by určitě hodně změnilo nás i lidi kolem... dokážu si akorát představit ty milé úsměvy na tvářičkách, když tě zdraví a jak se snaží prohodit pár zdvořilých slov, aby z tebe dostali nějaké malé informace a když od nich odcházíš objeví se tvář zášti :D no jo, lidi :D Byla bych ráda za více peněz, ale myslím, že přímo bohatá bych asi nechtěla být... :D

    OdpovědětVymazat
  5. Kamarádi a kamarádky, kteří si na blízké jen hráli, tak to rozhodně neustojí. Ověřeno. A ti, kteří mají člověka doopravdy rádi a přejí mu všechno dobré, tak ti zůstanou, ať máte v kapse díru, nebo plnou peněženku :-)
    Jinak velice zajímavá úvaha! ;-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
  6. S výhrou peňazí by prišla nielen tá samotná suma, ale aj zodpovednosť, ako ich správne utratiť. Myslím, že by sa mi začali ozývať ľudia, o ktorých som sto rokov nepočula. Radšej ostanem pri tom, čo mám, ako žiť vo falošnom svete plnom prachou a pseudo kamarátov. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
  7. Moc děkuji za vaše názory, toto je velice zajímavá věc na kterou mají lidi odlišný názor jak je vidět. Ale většinou máme názor stejný. :)
    Děkuji

    OdpovědětVymazat
  8. Nemyslím si, že by se ozvalo více lidí, ale spíše by ti současní začali být více úlisní. Více se zvali někam, častěji zapomínali peněženku a ty, protože jsi dobrého srdce, bys jim to odpouštěla ... A pak bys jednou neplatila a vše by bylo hrozné a ty bys byla za tu nejzlejší ... nedejbože bys je nechtěla vzít do čajovny v Brně, protože čajovna je i blíže vašemu bydlišti a hned bys byla za protivnou či tvůj muž by byl za škrta :)

    OdpovědětVymazat
  9. To je dost zajímavá úvaha. Peníze jsou věc choulostivá a odhadovat, jak by se kdo zachoval, je dost o té osobnosti. Jsou lidé, kteři při tobě budou stát za jakýchkoli okolností, a pak lidé, kteří se ozvou právě, když z toho něco získají. Na tobě už pak bude, jaké lidi si do života pustíš, ať jsou peníze, či ne. Já spíš při takovýchto úvahách měla spíš problémy představit si, co si za to vlastně koupím. To by bylo asi mé největší dilema, protože představa peněz neomezených není zrovna tak snadná... a nevím, zda bych to vůbec chtěla. Jen věci pomíjivé zůstanou kouzelné.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moqui Marbles - živoucí kameny

Jak se chránit před destruktivní energií a entitami

Orákulum Vizí